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quinta, 16 de dezembro às 00:00 - 17 de dezembro às 06:00
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Advantages of fasting:
- cleanses toxins and waste
- strengthens immune system
- cures diseases and illnesses
...- rejuvenates the body and extends life expectancy
- boosts willpower
- purifys the mind and senses
- saves you money and time
Why on this day?
Fasting should be done regularly. In traditional India, the whole country used to fast every two weeks on the 11th day (called ekadasi in sanskrit) of the waxing and waning moon. Since the moon regulates the water in our body and effects the activities of the mind, this day is in particular beneficial for fasting and meditation.
Instructions on fasting for Ekadasi:
The general rule is that one should fast as much as possible, eat only very light food and dedicate time for spiritual activities.
Most important is to completly desist from eating any grains, lentils, beans and products made of these ingredients (like bread, cookies, noodles, musli, soy, tofu).
It is adviced to fast completely at least until midday. Afterwards one may take water and fruits if necessary.
One may take milk or pure milk products. If cooking is required, one should use roots (like potatoes), squash (cucumber, zuchini) or pumpkin and season very simple, just using salt, pepper and ginger.
Fast should be broken with grains after sunrise the next morning. Vegetarian diet and abstinence from toxins is assumed for all participants.
Please contribute translations of this event in your own language. They can be added in the description next time.
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ESPAÑOL
Ventajas de ayunar:
- limpia toxinas y residuos
- fortalece el sistema inmunológico
- cura enfermedades y dolores
- rejuvenece el cuerpo y aumenta la esperanza de vida
- aumenta la voluntad
- purifica la mente y los sentidos
- te ahorra dinero y tiempo.
¿Por qué en este día?
El ayuno debe ser hecho regularmente. En la India tradicional, toda la nación acostumbraba a ayunar cada dos semanas durante el 11avo día (llamado ekadasi en sánscrito) en luna creciente y menguante. Ya que la luna regula el agua en el cuerpo y afecta las actividades mentales, este día en particular es beneficioso para el ayuno y la meditación.
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Instrucciones para ayunar en Ekadasi:
La regla general es que uno debe ayunar lo más posible, solo comer alimentos muy ligeros y dedicar el tiempo en actividades espirituales.
Más importante es evadir totalmente ingerir granos, lentejas, frijoles, y productos hechos con esos ingredientes (tal como pan, fideos, granola, soya, tofú).
Uno debe tomar leche o productos derivados de leche pura. Si es requerido cocinar, uno sólo debe usar raíces (como papas), calabacines (pepino, zuquinis) o zapallos y aderezarlos muy simple, sólo con sal, pimienta y jengibre.
El ayuno debe terminar ingiriendo granos luego del amanecer de la mañana siguiente. La dieta vegetariana y la abstinencia se supone para todos los participantes.
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